miercuri, 24 noiembrie 2010

Antropologul polonez Boguslaw Pawlowski, a descoperit ca intr-o relatie de cuplu ideala, ar trebui sa se tina seama si de raportul inaltimilor intre parteneri, care ar trebui sa fie egal cu 1 – 1,09. Intr-un studiu, in 2004, Pawlowski a relevat, pentru fericirea conjugala, ca barbatul trebuie sa fie de 1,09 ori mai inalt decat partenera.
Sa zicem ca fata are 173cm x 1,09 atunci partenerul ei ar trebui sa aiba 188cm.
Atentie, tineri! Asta nu inseamnma ca nu trrebuie sa luati in considerare si alte aspecte ale partenerului! Cautati, in primul rand sa fiti prieten cu partenerul de viata. Pentru ca in viata asta tot inceputul are mirajul sau, care, mai devreme sau mai tarziu, va deveni obisnuinta. Si dupa ce acel miraj se va transforma in obisnuinta, sau pur si simplu va disparea, si intre parteneri nu a existat de la bun inceput acea prietenie puternica, si viata isi va arata si partile mai putin frumoase, si se vor ivi din cand in cand adevarate probleme care trebuie depasite, imi puteti spune cu ce se vor alege cei doi? Cu despartirea.
La ce ma refer cand spun prietenie in cuplu? La multe: un priten adevarat stie sa te asculte, cu un partener de viata care-ti este in primul rand prieten iti permiti sa vorbesti absolut orice, intre doi parteneri-prieteni exista o incredere deplina. Asta presupune ca ei deja se cunosc asa de bine incat nu le e frica de concurenta. De exemplu, ca si femeie, ai putea sa-i spui partenerului-prieten ca intr-o zi ai vazut si ai fost placut surprinsa de privirea cuiva care te admira, sau, in caz mai putin dorit, dar se mai intampla si din astea, ca ai fost abordata intr-un mod nu tocmai placut, si cand partenerul iti e si prieten automat iti va dezvalui din secretele comportamentului masculin pentru a te invata sa te protejezi pe viitor. Toate acestea sunt valabile si in sens invers, adica si barbatul sa-si poata permita sa povesteasca sotiei prin ce trece in decursul unei zile. Fugiti de persoanele geloase. In primul rand, gelozia este considerata o boala netratabila, si in al doilea rand se spune ca e lipsa increderii in celalalt.
Gelozia si lipsa de incredere duce la inhibarea partenerului si se ajunge automat la o lipsa de comunicare in acel cuplu. Ce poate fi mai rau decat lipsa comunicarii? Lipsa comunicarii duce la indifernta. Si cum bine se spune ca opusul dragostei, intr-o relatie, nu-i ura, ci indiferenta. 

2 comentarii:

  1. da e adevarat!indiferenta doare cel mai rau!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e vorba ca doare sau nu doare indiferenta. Dar, odata instalata indiferenta, poti fi sigur ca a murit iubirea!

    RăspundețiȘtergere